Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Домашната хлебопекарна - ръководство за начинаещи кулинари

Домашната хлебопекарна - ръководство за начинаещи кулинари

хляб в домашна хлебопекарна

За любителите на прясно изпечени тестени изделия дилемата дали да си закупят хлебопекарна, не стои, защото това е уред, който ще им помогне в майсторенето на всевъзможни изкушения. За всички останали, които се колебаят, е краткото ръководство за тази приятна новост сред домакинските принадлежности.

С този уред се работи лесно, не изисква скъпа поддръжка, а цената му е достъпна. Освен чисто практическите ползи, хлебопекарната създава неусетно една необикновено уютна атмосфера на току-що изпечен пресен хляб или козунак, на домашни кифлички или сладки изкушения, ухаещи на ванилия.

Самата работа с уреда не би затруднила никоя домакиня. Най-важният въпрос е дали се приготвя лесно домашен хляб с хлебопекарна?

Този процес е по-лесен, отколкото всеки може да се представи. Иска се само да се поставят продуктите в реда, както са посочени, и да се избере програма за печене. За стандартния хляб други действия не се изискват. Ако ще се прави хляб със семена или други добавки, те се поставят в процеса на работа на уреда и не изискват нищо повече от това да се следи момента, когато хлебопекарната дава знак, че вече трябва да се сложат добавките.

За да се приготви един хляб, времето не е еднакво при всяка хлебопекарна. Движи се от 1. 5 часа до 4 часа. Има програми за отложен старт, които предоставят различни опции - зареждане на машината вечерта и стартиране в предвидено време, така че хлябът да е прясно изпечен сутринта. Или да се зареди и да се пече, докато стопаните на дома отсъстват.

Цената на домашно изпечения хляб е другия важен въпрос при взимане на решение за покупка на хлебопекарна. Обикновен хляб без добавки струва почти толкова, колкото в търговската мрежа, като липсата на консерванти, набухватели, оцветители и други вредни съставки се явява бонусът на домашния хляб.

домашна хлебопекарна

Цената на хляба се вдига, ако се добавят семена, ако се ползват по-скъпи брашна или био суровини. Тук придобивката е възможността да се приготви хляб, какъвто в магазина се намира трудно - ръжен, пълнозърнест, безглутенов и други.

За все по-нарастващото число на хората, които държат на здравословното хранене, приготвянето на домашен хляб в хлебопекарна е чудесна опция, защото контролират целия процес - от избора на съставки, до крайния продукт, в който със сигурност ще отсъстват вредни вещества. За балансираното хранене това е най-добрият избор.

За всички домакини е важно с машината да се приготвя тесто и за други изделия. Това е опция, която хлебопекарната предоставя. Великденският козунак няма да изисква толкова време и усилия при наличие на хлебопекарна. Има програма за приготвяне на козунаци.

Тестото за пицата и други тестени сладкиши също може да се приготви в хлебопекарната, като може да се добавят ядки, семена, сушени плодове или зеленчуци, сладко и други съставки.

За всички, които вече са решили, че ще си закупят тази полезна и улесняваща домакинството машина, остава само дилемата каква да бъде тя. Марките на пазара са многобройните, цените варират в широки граници.

Важнихарактеристики при избора на хлебопекарна са: мощност, вместимост и размер на самия уред. Реномираните марки предлагат по-скъпи, но и по-качествени хлебопекарни, които работят безупречно и са по-икономични. Това, което е добре да предлага машината като опции, е възможността за по-малък и по-голям хляб, за да има възможност да се избира според случая.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest