Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Фритюрници, предназначени за домашна употреба, имат подобна функционалност. Основната им задача е да се изпържи съставката. Основният критерий за избор на кухненско оборудване от този тип е обемът на картофите, които могат да бъдат направени дълбоко пържени. Очевидно, по този начин можете да готвите не само картофи, но и така беше.

По-долу е даден рейтинг на най-добрите домашни фритюрници с дълбока мазнина. След като се запознаете с характеристиките, плюсовете и минусите на моделите, можете да направите правилния избор.

Какъв тип фритюрник трябва да избера?

Витек

Вътрешна търговска марка, специализирана в производството на битова, климатична, аудио-видео техника. Собственикът на компанията е компанията Golder Electronics, която създаде своето потомство през 2000 година. За да формира престижа на марката, фирмата е регистрирана в Австрия под името "Vitek Austria". Три години по-късно въображаемото австрийско гражданство престава да има значение. Продуктите от марката се произвеждат в Китай и Турция. През 2006 г. се повиши качеството на продукта, компанията промени лицето на логото в модерно. Марката Vitek не успя да навлезе на западния пазар, продуктът се продава в Русия и страните от ОНД.

Moulinex

Френска компания, ангажирана в производството на кухненски уреди. Марката принадлежи на Groupe SEB. Създаването на компанията започва през 1920 г., когато малък магазин за производство на железария се превръща в предприятие за производство на помпи и пръскачки. Особеността на марковите продукти е елегантността на дизайна, комбинирана с лекота на използване.

Tefal

Френската марка произхожда от далечната 1956 година. Създателят й е бил любителски рибар на име Марк Грегойър, който първо започва да нанася тефлон върху алуминиевата повърхност. В момента централата на компанията се намира в Rumilly. През 68-ата година Tefal - лидер в производството на ястия. Същевременно компанията се присъединява към SEB. Днес марката е една от най-популярните световни марки.

Най-добрите електрически фритюрници с подвижна купа

В този модел можете лесно да махнете купата от тялото на фритюрника. Процесът на изтичане на масло, измиване и натоварване на продуктите е значително улеснен. Единственият недостатък на устройствата с подвижна купа е тяхната висока цена.

VITEK VT-1531 - най-стилен и компактен модел за дома

Фритюрникът има привлекателен дизайн, голям капацитет и широк спектър от функции. Какво друго е необходимо за щастието на любовницата? В купа можете да готвите до 1 кг картофи или десет късчета. Пълна вечеря за цялото семейство с VITEK VT-1531 може да бъде организирана само за една четвърт час. За да се насладите на дълбоко пържени картофи, трябва да отделите поне 2 литра масло. Една конзоли - можете да го използвате няколко пъти. Моделът е оборудван с таймер, което премахва необходимостта от управление на процеса на готвене. Тялото на устройството е изработено от пластмаса, което не се нагрява по време на работа на фритюрника. Капакът е добре фиксиран, което осигурява 100% сигурност. Устройството е много удобно да се съхранява: в комплекта има джоб за захранващия кабел. Като добавка, производителят прикрепи резервен филтър.

Потребителите са идентифицирали следните положителни характеристики на фритюрника VITEK VT-1531:

  • голям обем на купата;
  • топлоустойчивост на корпуса по време на работа;
  • разглобяема купа;
  • възможността за заключване на капака;
  • включен филтър;
  • наличието на таймер;
  • наличието на джоб за захранващия кабел;
  • възможността за измиване на устройството в съдомиялна машина.

Някои от купувачите не са напълно удовлетворени от следните характеристики на устройството:

  • висока консумация на петрол;
  • периодично замъгляване на прозореца за наблюдение.

Мнението на потребителите относно фритюрника на тази марка е положително. Повечето смятат, че изборът им е повече от оправдано.

Най-мощното устройство в неговата категория е Delonghi F 26237

Мощен фритюрник, с който можете да приготвите вечеря за голям брой гости. Процесът не отнема много време: просто трябва да изчакате, докато маслото достигне желаната температура, сложете продукта в купата и задайте таймера. Всичко, което фритюрникът ще направи за вас. Ако не сте свикнали да разчитате на собствената си памет или се страхувате да не чувате сигнала на таймера, можете да го вземете със себе си в друга стая. Да, особеността на модела е мобилността на таймера, който просто се изключва от устройството. Касетата е пластмасова, но не се загрява по време на работа. Сменяемата купа осигурява удобно измиване и източване на остатъците от петрол. Консумацията на продукти в случая на това устройство не е малка, така че този фритюрник е оправдан само в голямо семейство. Устройството може да бъде демонтирано и поставено в съдомиялна машина.

Нека да отбележим очевидните предимства на Delonghi F 26237:

  • обемна, сменяема купа за 1 кг;
  • наличието на мобилен таймер;
  • топлоустойчивост на корпуса;
  • наличие на подвижна електрическа единица;
  • наличието на джоб за захранващия кабел.

От недостатъците:

  • голяма консумация на нефт - най-малко 2 литра;
  • големи размери;
  • висока цена.

Повечето от купувачите реагират положително на фритюрника. Въпреки сравнително високите разходи, потребителят потвърждава разумно съотношение цена / качество в този случай. Устройството често се използва в малки кафенета и заведения за хранене.

Най-добрите фритюрници с несменяема купа

Фритюрник от този тип е корпус, сложен заедно с купа за храна. Това означава, че когато почиствате устройството, то трябва да бъде поставено изцяло в мивката, което е изпълнено с разрушаване на устройството. Цената на тези фритюрници е значително по-ниска от тази в предишната категория.

Moulinex AF 1005 Minuto - най-добрата възможност за готвене на фондю

Отличен избор за феновете на фондю. Фритюрникът на тази марка е много компактен, със стилен, нестандартен дизайн. Устройството не само помага с au pair, но също така се превръща в истинска декорация на кухненския интериор. Тялото на устройството е представено от пластмаса от два тона. Материалът изобщо не се нагрява по време на работа. Moulinex AF 1005 Minuto е настроен да работи в рамките на няколко минути, като се загрява до оптималната температура. След 10-15 минути след зареждането на продуктите и настройката на таймера, можете да се насладите на готвене, пържени картофи, ароматни скариди и златни наденички на горещо куче. Фритюрникът е икономичен, комплект от вилици за готвене на фондю.

Към списъка със заслугите на марката са:

  • малки размери;
  • топлоустойчивост на корпуса;
  • икономична консумация на продукти;
  • възможност за готвене фондю.

Недостатъците на фритюрника може да се нарекат:

  • трудовата интензивност на процеса на почистване поради несвалящата се купа;
  • неуспешен цвят на индикатора за отопление - се слива с таблото за отчитане.

Общото мнение на потребителите за продукта е положително. Любовниците са особено доволни от сладкия дизайн на фритюрника. Широката функционалност и простотата на работа правят този модел в търсенето на пазара.

Tefal FF 1024 Minute Snack - най-бюджетната опция

Характерна особеност на модела е корпусът на устройството - той е изработен от неръждаема стомана. Ако вашата кухня е украсена с високотехнологичен стил, бруталност, добавете фритюрник Tefal FF 1024 Minute Snack. В купата на устройството може да се побере 1 литър масло и почти килограм картофи или други съставки. Продуктите се консумират икономически. Тази практичност на фритюрника е особено привлекателна за домакините. Устройството създава работна среда само за няколко минути и поддържа температурата на същото ниво от доста дълго време. Този факт гарантира еднакво пържене на съставките. Цената на модела също е много привлекателна.

Анализът на отзивите на клиентите за фритюрника даде възможност да се подчертаят основните му предимства:

  • здрав корпус;
  • капацитета на купата;
  • материал на тялото - неръждаема стомана;
  • привлекателен дизайн;
  • икономично потребление на масло;
  • оперативно загряване;
  • продължителен период на запазване на работната среда.

Сред минусите на модела са следните характеристики:

  • ниско качество на вградения филтър;
  • няма включен допълнителен филтър;
  • за да се предотврати преливането на нефт, не трябва да се излива до максималната маркировка;
  • неотделяема купа - трудност на процеса на почистване.

Повечето потребители отбелязват само предимствата на фритюрници с дълбока тлъстина, смятат, че съществуващите недостатъци са незначителни.

Какъв тип фритюрник да купя?

Фритюрници на всяка марка и производител не могат да се нарекат асистент при провеждането на здравословен начин на живот. Въпреки това, ако сте истински фен на пържени картофи и подобни деликатеси, е по-добре да ги ядете вкъщи. Така че можете да знаете със сигурност, че използваното масло е с отлично качество и не се прегрява.

По-долу са дадени няколко съвета за избор на домашно устройство:

1. Най-бюджетният вариант би бил фритюрникът с фиксирана купа, а покупката му е оправдана с рядкото използване на устройството.

2. Най-популярни и практични по отношение на капацитета, дизайн на цената ще бъде фритюрник на местния производител VITEK VT-1531.

3. За голямо семейство любители на дълбоко пържени ястия, рекордът за капацитет е подходящ - Delonghi F 26237.

4. Тези, които нямат нищо против да се хранят с фондю, струва да се даде предпочитание на Moulinex AF 1005 Minuto.

5. Най-пестелив за чантата ще бъде модел на необичайно дизайнерско решение - Tefal FF 1024 Minute Snack.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: