Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Днес кухненските уреди могат да спестят много време за готвене. През последните години електрическият зеленчуков хеликоптер стана много популярен, което дава възможност за значително ускоряване на процеса на разфасоване на хранителни продукти за тяхната последваща подготовка. Има няколко разновидности на този вид апарати: те могат да бъдат ръчни, с механичен принцип на действие или електрически. Последните имат разширена функционалност и могат не само да режат, но и да почистват плодове или зеленчуци.

Обхватът на ножа за зеленчук и основните му предимства

Съвременното устройство е ефективно и измислено устройство за бързо рязане на продукти, корейски моркови, сурови и варени зеленчуци. Основната цел на устройството е най-бързо и удобно раздробяване на хранителни продукти. За да направите това, зеленчуковия нож в арсенала има цял набор остриета.

Основните предимства на устройството са:

  • малък размер;
  • безопасността на употребата;
  • удобство при съхранение поради малки размери.

Освен това машинният нож за зеленчуци не изисква електрическа връзка и не консумира електричество. За разлика от конвенционалните ножове, можете да използвате зелен нож с много по-висока производителност, защото неговият дизайн осигурява по-висока ефективност. Там, където потребителят ще продължи да държи картофи за палачинки с помощта на картофено ренде, потребителят ще се справи с тази задача след няколко минути. Растежът на зеленчуци ви позволява значително да спестите време, освобождавайки го за други задачи.

С помощта на зеленчукови ножове можете да котнете не само зеленчуци и плодове. Машината е идеална за рязане на повечето храни. С помощта на електрическа машина за рязане с различни приставки е възможно професионално да се режат кубчета от всички съставки за оливър.

Електротермата може да се използва за сирене и картофи. Има дори специална ренде за моркови на корейски.

В допълнение към многофункционалността, електрическият нож за зеленчуци се отличава с висока степен на надеждност. Това се постига чрез използването на доказани материали като стомана и стъкло. Остриетата от неръждаема стомана почти не са затъпени, а повърхността на стъклото е по-малко податлива на механична атака, появата на пукнатини и драскотини от пластмаса.

Така в кухнята се използва механичен и електрически нож за зеленчуци за рязане на хранителни продукти. Областта на приложение на устройството е много широка, а концепцията за рязане на зеленчук включва няколко инструмента, обединени в един клас.

Разновидности на зеленчукови резници

Поради голямата популярност на устройството за рязане на зеленчуци, много от неговите сортове са се появили. Някои видове зеленчукови изрезки работят само в механичен режим, тъй като за тях ще трябва да се положат известни усилия. Освен това използването на механична ренде изисква минимални работни умения.

Механични устройства

Всички механични ножове за зеленчуци са по принцип различни. Има пет общи вариации на ръчните инструменти.

  1. Най-често срещаният механичен резач за зеленчуци е обикновена метална мрежа, която се вкарва в специална фиксираща рамка, която изпълнява носещи функции. За да раздробявате продукти не изисква много усилия, просто просто плътно прикрепете зеленчуците или плодовете към повърхността на решетката и направете ход, натискайки с усилие. Това устройство има много ограничена функционалност, тъй като е в състояние да работи само с продукти с определена плътност. Яйцето на него няма да изтрие, както водните зеленчуци. Но с помощта на такова устройство можете лесно да нарязвате на картофи и моркови. Такива устройства са евтини и не изискват допълнителни грижи. Такива устройства могат да бъдат снабдени с набор от различни дюзи за рязане на кубчета, филийки, отделно яйце, фиксатор за зеленчуци и др.
  2. Вторият тип механични ръбове е апаратът под формата на V-нож. Принципът на работа е много подобен на първия пример: тук в пластмасовата основа на тялото се вкарват различни форми на ножове. Такива устройства могат да бъдат нарязани на ивици, кубчета, филийки и т.н. Основното изискване е да се работи внимателно с държача, тъй като остриетата са много остри.
  3. Третият вариант на механичните растителни пръчки е малка ръчна машина за прибиране на реколтата . Според принципа на работа, тя изглежда като обикновен кафемаз. Продуктите се поставят в отделение с ножове. При завъртане ножът също се върти и раздробява съдържанието на контейнера. Такова устройство също знае как да нарязва продуктите по различни начини, формата на смилането зависи от избраното острие.
  4. Друг вид кухненски зеленчуци е ренде. Най-вече това устройство прилича на обикновена машина за олио, а отчасти това е вярно. Това е просто парче, което можете да намалите и храната. Той може да направи много тънки (прозрачни) плочи за приготвяне на чипс, а също и да раздробява слама. В размери, това е сравнително малък зеленчуков нож и по правило е евтин.
  5. Последното в списъка на ръчните зеленчукови резници е спирала . Принципът на действие на такова устройство е много прост. Нарязването се получава спирално, което води до чисти кръгове. Най-вече функционирането на такова устройство прилича на заточване на молив. Характеризира се с проста операция и малка цена.

Електрически модели

При електрическите уреди всичко е малко по-лесно. Поради факта, че наличието на двигателя автоматично прави устройството много по-мощно, в рамките на едно тяло се оказва, че съчетава няколко принципа на разфасоване на хранителни продукти. При избора на електротехник можете безопасно да следвате принципа "колкото повече функции, толкова по-добре". Многофункционалните устройства могат да изпълняват широк кръг от задачи, така че придобиването им е до голяма степен оправдано.

Така че електрическият нож за зеленчуци е от следните видове.

  1. Обикновена или класическа . Най-добрият вариант за дома. Има висока производителност, рядко се проваля, излъчва малко шум дори при максимално натоварване. Най-голямото предимство е оптималната цена. Въпреки факта, че устройството работи на високо професионално ниво, то може да бъде закупено на много достъпна цена. Класическият резач за зеленчуци се справя с повечето ежедневни задачи за рязане на хранителни продукти. Работата с нея е лесна и проста, благодарение на комплекта, съдържащ голям брой широко разнообразие от приложения. Устройството отрязва зеленчуците и плодовете на кубчета, филийки, може да ги нарязва на чипове и т.н.
  2. Автоматично рязане на зеленчук с месомелачка . Друго устройство, което се радва на постоянна популярност сред много домакини на нашата страна. Устройството има много висока производителност, е компактна и издръжлива. Това устройство може почти всичко: нарязани плодове, зеленчуци, мелене месо, хляб, твърди храни. Моделите са възможни, където има дори и електрошок за зеле. Поради факта, че комплектът включва електрическа резачка, необходимостта от механично устройство е практически елиминирана. Зеленият нож не заема много място и има набор от примамки за работа с различни видове продукти. Ако е необходимо, тези дюзи се променят лесно и бързо. Във всяка дюза има подменяема чаша с ножове от неръждаема стомана.
  3. Третият тип електрически зеленчуци е кухненски процесор или, както понякога се нарича маркетинг, електрически мулти-режещ инструмент за домакинството. Този тип устройства имат най-широка гама от приложения, функционалността му е на максимално ниво. Устройството е в състояние да се справи както със сурови, така и с варени зеленчуци. Скоростта на рязане е много по-висока от тази на аналозите. Работата на устройството е улеснена благодарение на многофункционалния набор от дюзи, които осигуряват всички видове рязане на зеленчуци и други хранителни продукти. От неудобството могат да се отбележат само малко по-обемисти размери от други видове електронни зеленчуци, но в разглобено състояние съхранение не трябва да причинява проблеми. Друг голям недостатък е трудният процес на почистване. Подобно устройство е доста трудно за почистване поради трудната конструкция на лопатките. Ясно предимство е простото рязане на продуктите с кубчета, което е много удобно по време на подготовката за празниците, например можете лесно да подготвите цял панел от продукти за olivye за кратък период от време.

Избор на зеленчукови ножове

Изборът на резачка за зеленчуци не е толкова трудно, колкото може да изглежда. За целта е необходимо да се обърне внимание на няколко важни точки.

  1. Колкото по-малко пластмаса се съдържа в дизайна на устройството, толкова по-добре. Най-добрите модели зеленчукови пръчки са изработени изцяло от алуминий и неръждаема стомана .
  2. Завършване на устройството . Необходимо е да обърнете внимание на това колко остриета са включени в комплекта. Колкото повече остриета, толкова повече операции потребителят може да извършва с машината в кухнята си. Много по-удобно, ако дюзите са подвижни.
  3. Не по-малко важен атрибут са дюзите и решетките (диск и др.), Те са необходими и за различни видове рязане: куб, чаша, слама и др.
  4. Функционалност и производителност на устройството . Необходимо е да се даде предимство на моделите с висока мощност и надежден двигател.
  5. Изглед на устройството . Тук всичко е много индивидуално. Въпреки това, предвид съществуващото разнообразие от технологии, трябва да възникнат проблеми с избора на дизайн.

Освен това, трябва да проучите обратната връзка с модела, който харесвате, и да се уверите, че собствениците имат положителен опит с потребителите.

Топ 5 най-добри модели на електрически зеленчуци

Само въз основа на обратната връзка с клиентите и съставихме нашата малка оценка за най-добрите зеленчуци. Под ръководството на тези модели можете да изберете оптималното решение за всяка кухня.

5. Електрическа машина за рязане "ElectroTerka" (Електрошока)

Рейтингът на електрическите зеленчуци трябва да започне с представения модел. Това устройство се произвежда в Русия и се радва на неизменно голямо търсене от страна на купувачите. Преглед на електрическата машина за подрязване започва с извеждането на основните характеристики: мощността на устройството е 35 W, теглото на модела е 2, 5 кг. Тялото на ножицата е изработено от два основни материала - метал и пластмаса. Размерите могат лесно да се съхраняват както в сглобени, така и в разглобени. Едно от основните предимства на това устройство е наличието на функцията на електротерма, с която можете да отрежете дори замразени зеленчуци. Устройството работи много бързо, докато качеството на рязането не страда изобщо, всички парчета и парчета са получени чисти и красиви.

Електрическа машина за рязане

Също така има дюза за избърсване на зеленчуци за ястия и салати, а работата дори с воднисти зеленчуци се извършва доста бързо. С помощта на специални приставки домати може да се скъса лесно, след работа няма останали отпадъци и остатъци. Цената на модела е 2290 рубли, устройството се позиционира от производителя като универсално устройство за широк спектър от приложения. Голяма възможност за ежедневно рязане на храна. Устройството е в състояние да ряза, да се разпадне и да трие почти всичко, което пада върху острието. Ясно предимство е ниската консумация на енергия . Препоръчва се дължината на широк кръг от клиенти.

  • здрав корпус;
  • висока производителност на труда;
  • гладко рязане;
  • силни ножове;
  • набор от примамки в комплекта;
  • Лесно се почиства;
  • не заема много място;
  • бързо разглобена;
  • "Горещи" дюзи за смяна.
  • разходите;
  • В края на калъфа преобладава пластмасата;
  • повишена вибрация, понякога тялото изчезва от ръцете.

4. "Katyusha" Bradex TD 0063

Универсален електрически нож за зеленчук от фирмата "Bradeks", който има индекс с патриотично име. Устройството може да бъде закупено с отстъпка на цена от 1833 рубли. Според разработчиците, основното предимство на устройството е гладкото рязане около краищата на зеленчуци и парчета храна. В допълнение, наличието на малък ренде ви позволява да подготвите съставки за готвене супи, картофено пюре или яхния. В основата на работата е мощен и надежден електродвигател, който осигурява инерция за въртенето на лопатките. Благодарение на ясната и безпрепятствена работа на всички устройства, възможно е да се постигне висока степен на точност на крайния продукт.

Моделът не изисква специални грижи, а само почистване и съхранение на сухо място.

Заслужава да се отбележи и висока производителност на устройството: за кратко време се оказва, че се обработват много различни видове храни. Появата на модела е комбинация от пластмаса и метал. Мощността не надвишава 25 W, но не е необходимо повече. Устройството работи от обикновена битова електрическа мрежа с мощност 220 V. Комплектът включва три бутала с различен размер. Основният контейнер има обем от 1, 2 литра, което е достатъчно за триене на голям брой плодове. Устройството е идеално за рязане на водни плодове и зеленчуци (домат, персимон и др.).

  • достъпна цена;
  • надежден мотор;
  • добро събрание;
  • дългосрочен период на работа;
  • надежден производител;
  • набор от варианти на рязане;
  • се справя добре с воднисти зеленчуци;
  • Не правете шум.
  • пластмасова кутия;
  • неподходящо фиксиране;
  • къс кабел.

3. Moulinex DJ755G

На трето място е устройството от известната европейска фирма Moulinex. Тази марка е добре известна на широк кръг потребители от Русия и страните от ОНД. Кухненските комбайни и електронните зеленчукови фрези от "Molinex" се отличават с високо качество и строг, класически дизайн, който винаги изглежда реален, независимо от какъв интериор се съхранява устройството. Основната цел на устройството е да нарязва и смила хранителни продукти. Има функция за многоизрязване . Максималната мощност на модела е до 150 вата. Комплектът съдържа доста голяма купа. Управлението на устройството се извършва от предната страна и се осъществява чрез въртящо се колело и няколко функционални бутона.

В комплекта на устройството се нанасят двата вида ренде, а също така и устройството за рязане на продукти по резени. Има и диск за нарязване на слама, което е много удобно за приготвяне на пържени картофи.

Общо в комплекта има пет различни приставки, благодарение на които устройството е в състояние да изпълнява почти всички видове шлайфане: рязане, нарязване и др. Силните страни на устройството включват наличието на отделение за съхранение на всички дюзи, което напълно премахва възможността за загуба. Моделът може да бъде закупен в продажбите на дребно на средна цена от 5, 990 рубли. Като се има предвид всички характеристики на устройството, можете безопасно да го препоръчате на повечето потребители. "Moulinex" е стандартът в областта на хранителните преработватели. Заслужено трето място класиране.

  • качествено сглобяване;
  • привлекателен дизайн;
  • пет примамки в комплекта;
  • висока мощност;
  • функционалност на устройството;
  • дълъг експлоатационен живот;
  • mnogorezka в комплекта.
  • цена;
  • с продължителна употреба се нагрява много;
  • високи вибрации при работа с твърди продукти.

2. REDMOND RKA-FP4

Второто място е заето от устройството от една по-популярна марка в Русия "Редмънд". Този модел на електрически зеленчуци може да бъде закупен на цена от 3490 рубли. Това го прави една от най -достъпните в категорията "кухненски процесор". Според функционалното устройство устройството, точно както предишния модел, е предназначено за смилане на хранителни продукти. Мощността на устройството е 150 W при максимално натоварване. Захранването се осигурява чрез стандартен извод. Комплектът включва удобна и функционална купа за рязане на продукти. Неговият обем е достатъчен за приготвянето на повечето ястия. Функцията на месомелачката не се осигурява, но с всички видове плодове и зеленчуци машината го прави перфектно.

Комплектът включва два вида чушки с различни размери, две дюзи за нарязване.

Устройството има вградена защита срещу претоварване. Дължината на захранващия кабел е един метър. Тялото е оборудвано с гумени крака . Максималното време, през което устройството може да работи без спиране, е 2 минути. Теглото на устройството е 1, 9 кг. Електрическият нож за зеленчуци от Редмънд е отличен избор за цялото семейство.

  • ярък дизайн;
  • няколко примамки в комплекта;
  • разходите;
  • качествено сглобяване;
  • дълъг експлоатационен живот;
  • известната марка;
  • качеството на метала, от който се произвеждат остриетата.
  • само 4 дюзи;
  • къс захранващ кабел;
  • висока вибрация, има възможност за прегряване.

1. Bosch MCM 62022-2023

Най-добрата машина за рязане на електрически зеленчуци от днешна дата от фирма "Bosch". Тази марка олицетворява всички най-добри аспекти, които възникват в главата на купувача с фразата "немско качество". Електрическият нож за зеленчуци от "Bosch" се придържа към златната среда, предлагайки на купувача високо качество на достъпна цена. Цената на устройството е само 7749 рубли. За устройство "всичко в едно" това е приемлива цена.

Тази комбинация има капацитет до 1000 W и обем на главната купа от 3, 9 литра. Особено за плодовете има удобен сокоизтисквач. Комплектът включва ножове за разхлабване на тесто, рендета от всякакви зеленчуци и плодове и дори диск за рязане на слама. Като цяло комплектът включва седем пълни функционални приставки, включително един универсален нож. Тялото е направено предимно от пластмаса с метални елементи. За подобрено фиксиране устройството е снабдено с гумени крака. Също така има специално отделение за съхранение на всички прикачени файлове. Най-доброто решение днешния рейтинг като универсален домашен шредер за храна (зеленчуци, плодове, месо и др.).

  • многофункционалност;
  • надеждност;
  • удобно управление;
  • стилен дизайн на случая;
  • материал на лопатките;
  • седем стръвчета;
  • размерите на устройството;
  • наличието на сокоизстисквачка.
  • шум;
  • силно загрята при продължителна употреба;
  • струва повече от конкурентите.

заключение

Електрическото рязане на зеленчуци се превърна в много популярен и популярен инструмент в повечето руски кухни. Това се дължи основно на наличието на устройството, с неговата висока производителност и лекота на използване. Следвайки прости препоръки, да изберете модел за вашите нужди, няма да бъде трудно.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: