Организиране на работно пространство в кухнята

  • администратор
  • 22 октомври 2013 г.
Организиране на работно пространство в кухнята

Тайната мечта на всяка любовница е желанието да имаш комфортна и добре поддържана кухня. Това е нормално желание е оправдано, тъй като в кухнята жената прекарва по-голямата и, трябва да призная, "най-добрите" от живота си. Как правилно да се организира и зони този важен за семейната стая?

А и Б седяха на тръбата

Съществува определен начин за организиране на кухненското пространство, проектирано от дизайнерите. Този метод може да бъде подходящ за пространството на всяка кухня и не зависи от размера и размерите. Общите принципи на организацията на работното пространство се основават на правилото на идеален "триъгълник", където основните точки се намират в върховете на конвенционалния равностранен триъгълник.

Ето защо, в ъглите на работната зона се препоръчва да има по върховете на триъгълник, за предпочитане на разстояние не повече от 2 метра. Всеки отделен ъгъл на триъгълника е ключовият елемент на кухнята. Един от ъглите ще бъде готварска печка за готвене, вторият ъгъл - мивка за преработка на продуктите, третият - източник на храна (хладилник). За всяка кухня с размери можете да определите опциите за поставяне на мебели.

кухненски дизайн 9 кв_м

След това във версията на линейното подреждане мивката ще бъде в центъра, а печката и хладилникът ще затворят работната площ по краищата на веригата. Основните изходни точки на кухнята са мивката и плота.
  Ето защо, от функционална гледна препоръчва ляво и дясно от мивката и плочи имат достатъчно широк честотен. Важен момент е зависимостта на мивката и печката на местоположението на щрангове комунални услуги.

дизайн-malenkoj-Kuhni-09

Целият ви последващ дизайн на работната площ в кухнята ще зависи от конвенционалните форми на кухненското пространство. Ако кухнята е малка и тясна и щрангове се намира в един от върховете на триъгълника, ще ви хареса вариант на организация на пространството под формата на писмо D, и А. С тази опция, мивката се намира в центъра на зоната на работа. Ако вашата луксозна кухня разполага с голям размер, е възможно да се организира работна площ под формата на буквите P или Б. И в двата случая, очевидната зависимост на условията на площадката на съществуващата ВиК щрангове.

Област на специално внимание

Почти всички кухни съчетават наличието на работна площ, независимо от местоположението на мебелите или домакинските уреди. Работната площ в кухнята включва пространството, където се извършва процеса на готвене.

DP_dennis плочки-кухня-2_s4x3_lg

Като правило това е традиционен комплект висящи шкафове, подови стойки, плочи и мивки, всичко, което допринася и помага за приготвянето на кулинарни шедьоври.

плодове

Съвременната тенденция на планиране на кухнята предполага островен характер. Какво означава това? Разположението на символа на острова предполага разположението на работната площ в кухнята в центъра. В този случай ще бъдете удобни и просторни. Като остров можете да определите самостоятелен кухненски комплект, в който може да се постави печка или котлон. В този случай е възможно вариант на полуострова, когато отделна част от работната площ е избрана от слушалката, но не е откъснато от нейното местоположение.

1300053726_glass панел-кухня-03

Печелившата възможност е ъгловият вариант на местоположението на работната площ, фокусиран върху параметрите и особеностите на кухнята. Има няколко начина за разграничаване на работното място:
  • коренно да промените местоположението на работния плот
  • Извършете измиване
  • Променете местоположението на табелата.
  В допълнение към тези кардинални мерки е възможно да се въведат по-демократични мерки:
  • Подредете облицовката за работна площ с кухненска облицовка
  • да осветявате работната зона.

323773f12dad57a6d31978156605b9eb

Забелязва се, че работната площ на кухнята, облицована с престилка, е доста изразен декоративен елемент. Модерните облицовъчни материали, от които се прави престилката, са практични, умножени от естетиката и лекотата на грижите. Кухненската престилка може да бъде направена от керамични облицовъчни материали, както и под формата на декоративен панел, изработен от удароустойчиво стъкло.

nastennye-панели-для-Kuhni-2

Такъв декоративен панел (skinali) има безупречен вид и не е изложен на въздействието на температурните промени от плочата или пръски от водата от мивката. От вътрешната страна на панела се поставя модел и краищата на стъкления панел са запушени от външни влияния.

kat029

Монолитното качество на стъкления панел и отсъствието на шевове гарантират пълната безопасност на картината, освен че грижата за външната повърхност на плоската повърхност е одеала съвсем просто. Организирайки такава достъпна кухня престилка, бъдете сигурни, че областта на специално внимание е под надеждна защита.

Друг важен аспект на организацията на работната площ на кухнята е осветлението му.

Работно осветление

Добре организираното осветление на работната площ в кухнята може да изпълнява няколко функции: осветление и нощно осветление. Осветлението и осветлението могат да се извършват чрез окачени лампи или висящи лампи. В този случай е необходимо особено ясно да се подчертае зоната за готвене.

odn_06

Светлината от осветителните тела трябва да бъде неутрална по отношение на естествения цвят на продуктите, от които се приготвя храната. Но мястото на приемане на храна може да бъде подчертано: обслужването на масата и приготвената храна трябва да изглежда привлекателно и незабавно да предизвика апетит. Можете да използвате няколко осветителни тела и източници на осветление, за да осветите "зоната за гости". Можете да разнообразите осветлението на работната зона не само като инсталирате лампи в традиционна гипсова шкаф. Могат да бъдат шарнирни шкафове с монтирани LED светлини.

проформа

Линейни LED лампи с оригинален дизайн са предназначени за разнообразни осветителни задачи. Дизайнът на европейското качество и възможността за закрепване към плоски повърхности правят профила на LED лампата лидер в осветителния сегмент.
  Простият процес на инсталиране на LED технология и гарантиране на икономия на енергия ще ви накара да мислите или да преосмислите традиционните подходи при осветяването на работната площ на кухнята.

Може да се интересувате от: